Miten Gavisconia käytetään?

Gavisconia on helppo käyttää, ja lievityksen huomaa nopeasti!

Gaviscon-purutabletit

Pureskele 1–3 tablettia huolellisesti ja niele. Nauti purutabletteja puoli tuntia aterian jälkeen, juuri ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa tai lääkärin ohjeen mukaan.
Kun tabletit pureskellaan, syntyy vaahtoa, joka mahalaukun suolahapon kanssa kosketuksiin joutuessaan muodostaa alginaattigeeliä. Geeli muodostaa suojakerroksen mahansisällön pinnalle ja estää happaman mahansisällön nousemisen ruokatorveen.

HUOMAA! Purutableteilla ei ole vaikutusta, jos ne niellään kokonaisina.

Nestemäinen Gaviscon – oraalisuspensio

Aloita ravistamalla Gaviscon-pulloa.
Ota noin 10–20 ml (2–4 tl) oraalisuspensiota noin puoli tuntia aterian jälkeen, juuri ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa tai lääkärin ohjeen mukaan.
Suspensio muodostaa mahalaukun suolahapon kanssa mahansisällön pinnalle geelin, joka ehkäisee happaman mahansisällön nousemisen ruokatorveen.

Muista!

Gavisconia ei saa ottaa mehun kanssa. Vakavasta munuaissairaudesta kärsivien ja/tai dialyysihoitoa saavien henkilöiden on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen Gavisconin käyttöä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka usein voin ottaa Gavisconia?

Voit ottaa Gavisconia jokaisen pääaterian jälkeen 30 minuutin kuluttua ruokailusta ja ennen nukkumaanmenoa illalla. Jos happamia röyhtäisyjä tai närästystä esiintyy välipalojen jälkeen, voit ottaa Gavisconia myös näiden aterioiden jälkeen.

Miksi aterian jälkeen on odotettava 30 minuuttia?

Syitä on useita. Ensinnäkin kaiken ruoan on laskeuduttava mahalaukkuun, jotta suojakerros muodostuu koko mahansisällön päälle. Toiseksi tarvitaan hapan ympäristö eli matala pH-arvo, jotta Gaviscon muodostaa geelikerroksen. Syödessä mahalaukun yläosan pH-arvo nousee, ja samalla alkaa mahahappojen tuotanto pH-arvon laskemiseksi. Puolen tunnin kuluttua mahassa vallitsee taas hapan ympäristö.

Mitä tapahtuu, jos syön tai juon otettuani Gavisconia?

Gaviscon muodostaa suojakerroksen mahansisällön päälle ja estää näin röyhtäisyt ja närästyksen. Jos Gavisconin ottamisen jälkeen syödään, ruoka jää suojakerroksen päälle ja liuottaa sen. Näin teho lakkaa, ja ongelma voi palata. Myös juominen voi vaikuttaa Gavisconin tehoon. Vettä voi kuitenkin juoda pieniä määriä ongelmitta.

Voinko käyttää Gavisconia, jos olen yliherkkä sitruuna-aromille?

Gavisconia ei suositella henkilöille, jotka ovat allergisia sitruunalle.

Kuinka kauan Gavisconin vaikutus kestää?

Suojaava kerros kestää kahdesta neljään tuntia.

Kuinka usein voin ottaa Gavisconia?

Voit ottaa Gavisconia jokaisen pääaterian jälkeen 30 minuutin kuluttua ruokailusta ja ennen nukkumaanmenoa illalla. Jos happamia röyhtäisyjä tai närästystä esiintyy välipalojen jälkeen, voit ottaa Gavisconia myös näiden aterioiden jälkeen.

Mistä voin ostaa Gavisconia?